Lions jaarlogo 16-17

Waarde Lions en Leo's,

Deze nieuwsbrief staat in het kader van Lionsbijeenkomsten en die voor u als lion relevant zijn. De eerste bijeenkomst vindt al snel plaats en dat is de Lions VN dag op 11 maart, waarover meer in deze nieuwsbrief. De tweede bijeenkomst is de voorjaarsconventie op 8 april van ons district en dat is een ledenbijeenkomst, waarbij ik verantwoording afleg over het werkplan van dit jaar en waar de inkomend gouverneur Dick Diekhuis zijn plannen aan u gaat voorleggen. Het geeft u een beter beeld van de activiteiten van het district en u kunt (mee)stemmen. Meer informatie hierover vindt u binnenkort op onze districtswebsite www.110az.lions.nl. Wel kunt u zich vast aanmelden voor de conventie die op zaterdagochtend 8 april vanaf 9:30 uur plaatsvindt.

Op 20 mei a.s. vindt de nationale conventie plaats van het landelijk district en dat wordt dit jaar in Enschede gehouden. Bijzonder aan die conventie is dat in het kader van 100 jaar lions het nationale cadeau wordt aangeboden aan Stichting Het Vergeten Kind. Ik ben er trots op dat dit ten goede komt aan deze kwetsbare groep. Met name kinderen zitten in een afhankelijkheidspositie en dat betekent dat nare ervaringen van invloed kunnen zijn op hun verdere ontwikkeling. Wij proberen ze op deze wijze een stem te geven. Ik hoop u te zien op een van deze bijeenkomsten, want ze zijn niet alleen nuttig, maar ze zijn ook verbindend en waardevol voor vriendschappen. Heel graag tot dan!

Margaret Diekhuis

Margaret  Diekhuis
DG110AZ

Lions VN dag: de rechten van het kind

Op zaterdag 11 maart wordt voor de tiende keer de Lions VN Dag georganiseerd om de band tussen de Verenigde Naties en Lions te herdenken. Dit keer staat het VN verdrag over de rechten van het kind centraal, waarmee we aansluiten bij onze jubileum-actie voor het vergeten kind.

De bijeenkomst vindt plaats in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen.  Meer informatie vindt u op de website: Lions VN dag
Daar vindt u ook het aanmeldingsformulier.

Met een bezoek aan de attracties van Scheveningen kunt u er een prachtige dag van maken. Voor een hapje en een drankje kunt u onder meer terecht op de Pier en bij de strandpaviljoens aan de Boulevard.

Nationale Conventie

Laten we maar eerlijk zijn, Nationale Conventies zijn voor de meeste Lions geen gebeurtenissen die een streep zetten door de normale zaterdagochtend rituelen. Toch is het de moeite waard om bij een dergelijke bijeenkomst te zijn, omdat u niet alleen als clublid deel uitmaakt van het grotere geheel, maar u, vanuit een ander perspectief de kans krijgt andere lions te ontmoeten, ideeën op te doen, of misschien een bestuurlijke bijdrage wilt leveren. Een ander punt is, dat deze bijeenkomst volledig anders zal verlopen dan u mogelijk gewend bent. We bestaan namelijk 100 jaar en dat gaan we vieren!!

Het wordt een Conventie waar we stil staan bij ons 100 jarig bestaan en waar we ondervinden wat een prachtig en krachtig vangnet we met elkaar over ons land spannen.

Een Conventie met een feestelijk programma dat schwung geeft aan ons 100 jarig jubileum.

Ja, we gaan ook vergaderen. Maar kort. En leuk! En feestelijk! En terwijl wij Lions vergaderen, genieten onze partners (en Lions die dat leuk vinden) van een spannend parallelprogramma elders in Enschede.

Daarna bieden we u een interactieve middag dwars door de binnenstad. Met aandacht voor Top-kunst, Top-erfgoed en Top-wetenschap.

U krijgt ondertussen alle gelegenheid om kennis te maken met Lions uit het hele land want de routes voeren u langs een keur aan café’s, bistro ’s en lokaliteiten waar u Enschede ook van de gezellige kant zult leren kennen.

En Enschede leert deze dag de Lions kennen. Niet alleen omdat we ons werk in de stad tonen en uitleggen aan het publiek, maar ook omdat we ons nationale geschenk zullen aanbieden aan stichting het Vergeten Kind. Dat zal zeker niet onopgemerkt voorbij gaan.

En daarna -het zal tegen vijven lopen- is het voor degenen die de smaak te pakken hebben echt feest. Eerst een goed buffet met muziek waarna “gelegenheid tot dans”.

Ik hoop u daar te zien, want het beloofd een bijzonder evenement te worden, waarvoor ik u graag zou willen enthousiasmeren u aan te melden voor deze speciale conventie! We zijn immers maar een keer 100 jaar en dat mag niet ongemerkt aan ons voorbijgaan!