PEACE POSTER CONTEST 2019 - De Reis van de Vrede

Voorburg, 12 november 2019

De winnaar van het Lionsdistrict 110AZ van de vredesposterwedstrijd is vandaag op school gehuldigd.

Op 11 november koos de jury, ingesteld voor de verkiezing van de winnende VREDESPOSTER in district 110 AZ, de winnaar uit 30 posters ontvangen van 14 Lionsclubs in het district.

In de jury zaten mevrouw Linda Vaandering, mede-organisator van De Verbeelding, het jaarlijkse kunst- en cultuurweekend in Pijnacker-Nootdorp, de heer Theo Luiten, amateur-kunstschilder en mede-organisator van de Open Atelierroute in Wateringen en de heer Allan Schornagel, amateur-kunstschilder uit Rijswijk.

TOT WINNAAR IS UITGEROEPEN:

Charlotte Groenhagen

12 jaar.

Leerling van het Rijnlands Lyceum te Wassenaar.

Sponsorclub: Lionsclub Wassenaar de Pauw

De jury motiveert haar keuze als volgt: “De poster is zeer in harmonie met het thema, want de Reis van Vrede kan niet zonder mensen mee te nemen. Je ziet in één oogopslag dat de vrede door alle mensen rond de wereld wordt gedragen. De eenvoud draagt bij aan de zeggingskracht, want less is more. De Vredesduif als passagiersvliegtuig die de vrede komt rondbrengen voor en door alle verschillende culturen en volkeren van de wereld, is een originele metafoor. De compositie draagt bij aan de zeggingskracht, door het gebruik van diagonalen en de centrale positie van de passagiers. Doordat het hele vlak gebruikt is voor het onderwerp, creëert de tekenaar rust. Het gebruik van de verschillende materialen (kleurplotlood, aquarelverf, wasco, inkt, stift) draagt bij aan de uitstraling. De duif is met vaste hand zelfverzekerd neergezet.”

Vandaag werd de gelukkige winnaar op school verrast door Lions Districtsgouverneur Siep Eilander, districtscommissaris Peace Poster Contest Bas Kreijger en PPC coördinator Maria Hamelink.

Voorgrond vlnr: Maria Hamelink, Charlotte Groenhagen, Bas Kreijger,

Achtergrond:  Marijke van der Hofstede, rector Jan Luijken en docenten. Foto: Siep Eilander

De poster van Charlotte zal worden ingezonden voor de landelijke kandidatuur. Een landelijke jury kiest uit 6 inzendingen (per district één inzending) de beste poster. Op 23 november wordt bekend wie met de landelijke eer gaat strijken en doorgaat naar het wereldpodium.

In het district 110 AZ deden dit jaar de volgende Lionsclubs mee: Alphen a/d Rijn, Alphen Rhijnhart, Den Haag 1, Leiden-Oude Rijn, Nootdorp-Pijnacker, Rijnwoude, Voorburg, Voorburg Prinses Marianne, Voorschoten, Wassenaar de Pauw, Westland, Westland de Glazen Stad, Woerden, Zoetermeer Soetermare. Deze clubs zorgden voor een deelname van bijna 3100 kinderen uit 111 groepen/klassen van 60 scholen.