PEACE POSTER CONTEST 2018 - AARDIG ZIJN HELPT

Voorburg, 14 november 2018

De winnaar van het Lionsdistrict 110AZ van de vredesposterwedstrijd is vandaag op school gehuldigd.

Op 9 november koos de jury, ingesteld voor de verkiezing van de winnende VREDESPOSTER in district 110 AZ, de winnaar uit 30 posters ontvangen van 18 Lionsclubs in het district.

In de jury zaten mevrouw Linda Vaandering, mede-organisator van De Verbeelding, het jaarlijkse kunst- en cultuurweekend in Pijnacker-Nootdorp en de heer Allan Schornagel, amateur-kunstschilder uit Rijswijk.

TOT WINNAAR IS UITGEROEPEN:

Dagmar van de Zalm

11 jaar.

Leerling van de protestants-christelijke basisschool Gevers Deynoot in Voorschoten

Sponsorclub: Lionsclub Voorschoten

De jury motiveert haar keuze als volgt: “De oneindigheid van de steiger en de rij kinderen van diverse pluimage die hand in hand zitten, verbeelden het thema ‘Aardig Zijn Helpt’ bijzonder goed. De verstilling van de ondergaande zon draagt bij aan de sfeer van deze poster. De rust en goede verhouding van de verschillende vlakken en het strak uitgevoerde tekenwerk ondersteunen de zeggingskracht van de tekening als poster.  De keuze voor oneindigheid bij het thema ‘Aardig Zijn Helpt’ getuigt van buitengewone originaliteit. De compositie is sterk door de contrasterende kleurvlakken en krachtige visuele elementen, goed gepositioneerd in de vlakverdeling. De verschillende gebruikte technieken - verf, viltstift, potlood, glitterstift - resulteren in een beeld van verrassend levendig water.”

Vandaag werd de gelukkige winnaar op school verrast door Lions Districtsgouverneur Frank Marcus, districtscommissaris Peace Poster Contest Bas Kreijger, president LC Voorschoten Erwin Lunshof en PPC coördinator Nadeem Awwad. Ook de lokale pers was vertegenwoordigd.

Figuur 1 Vlnr: Erwin Lunshof, Bas Kreijger, Dagmar van der Zalm en Frank Marcus. Foto: Nadeem Awwad.

De poster van Dagmar zal worden ingezonden voor de landelijke kandidatuur. Een landelijke jury kiest uit 6 inzendingen (per district één inzending) de beste poster. Op 24 november wordt bekend wie met de landelijke eer gaat strijken en doorgaat naar het wereldpodium.

In het district 110 AZ deden dit jaar de volgende Lionsclubs mee: Alphen a/d Rijn, Alphen Rhijnhart, Den Haag 1, Den Haag Centrum, Den Haag Pleiades, Leiden Lugdunum Dualis, Leiden-Oude Rijn, Nootdorp-Pijnacker, Rijnwoude, Rijswijk, Voorburg, Voorburg Prinses Marianne, Voorschoten, Wassenaar de Pauw, Westland, Westland de Glazen Stad, Woerden en Zoetermeer Soetermare. Deze clubs zorgden voor een deelname van ongeveer 3100 kinderen uit 116 groepen/klassen van 62 scholen.