De jeugd is de toekomst.

Lions hebben diverse programma's waar de jeugd actief bij betrokken is.

Internationale Jeugduitwisseling

Contactpersonen: Karina van den Berg & Marlies Haazebroek-Buijsen 

Ontdek de wereld met het Jeugduitwisselingsprogramma van de Lions. Een Lionsclub kan ook een jongere sponsoren om hier aan deel te nemen. U kunt alles informatie vinden op de website van Lions Youth Exchange

Lees meer

Peace Poster Contest

Contactpersoon: Bas Kreijger

De Peace Poster Contest is voor kinderen in de gehele wereld. Kinderen geven in de vorm van een poster uiting aan hun gevoelens over Vrede. Achter elke tekening zit een bijzonder kind met haar of zijn verhaal en ervaringen. Het is heel ontroerend om te zien wat hen beweegt.
Een van de doeleinden van Lions Clubs International is het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld. Dit is ook de missie van de VN. Vandaar dat de prijsuitreiking plaatsvindt op de Lions-VN Dag in maart.

Lees meer

Young Ambassador

Contactpersoon: Herman Olthof 

In Europees verband bestaat het “Young Ambassador” programma. Dat richt zich op jongeren tussen 15 en 18 jaar, die zich vrijwillig gedurende langere tijd a.h.w. structureel inzetten voor hun omgeving en in staat zijn om hun projecten in het openbaar aan een groter gezelschap en aan vertegenwoordigers van de media te presenteren en toe te lichten. Na competities op districts- en landelijk niveau doen de nationale winnaars mee aan een wedstrijd tijdens het Europa Forum waar de Ambassador of the 21st Century wordt gekozen.

Lees meer